Uhapšene tri osobe koje se dovode u vezu sa eksplozijom u sarajevskom kafiću na Pofalićima

Policijski službenici PU Novo Sarajevo i Odjeljenja za imovinske delikte uhapsili su u toku jučerašnjeg dana tri osobe za koje se sumnjiči da su povezane sa eksplozijom u sarajevskom kafiću na Pofalićima, prenosi Klix.ba.

Radeći na rasvjetljavanju krivičnog djela Izazivanje opće opasnosti u vezi sa djelom Oštećenje tuđe stvaru izvršenog 13. decembra u ulici Zmaja od Bosne kada je na sarajevski ugostiteljski objekat bačena eksplozivna naprava, policijski službenici MUP-a KS su uhapsili tri osobe.

Uhapšen je E. M. rođen 1995.godine u Srebrenici, H.P., rođen 1997.godine u Sarajevu i I.H., rođena 1981.godine u Bihaću, svi nastanjeni u Sarajevu, prenosi Klix.ba.

“Izvršenim pretresom stana koji koristi I.H. na području općine Ilidža, kao i pretresom putničkog motornog vozila koje ista koristi, pronađena je i oduzeta jedna digitalna vaga i određena količina materije koja asocira na opojnu drogu spid”, navodi se u zvaničnom saopćenju MUP-a KS.

O ovome je obavješten dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a uhapšeni su predati u prostorije MUP-a Kantona Sarajevo.

Policijski službenici nastavljaju kriminalističku obradu nad navedenim osobama. (tl)

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *