Uhapšene dvije osobe osumjičene za ubistvo i izazivanje opće opasnosti

0
122
(Foto: ILustracija, arhiva)

Nakon uviđaja na mjestu događaja, utvrđeno je da je nedavni požar u ulici Odobašina, općina Centar, namjerno izazvan prethodnog dana, a u ruševnom objektu pronađeno je ugljenisano tijelo NN osobe.

Preduzimajući operativne mjere i radnje, policijski službenici su došli do saznanja da je NN osoba zadobila ubodne rane nanesene oštrim predmetom, usljed čega je smrtno stradala, a potom zapaljena, saopćeno je iz MUP-a KS.

Uviđaj na licu mjesta obavili su dežurni tužilac Tužilaštva Kantona Sarajevo (KS), policijski službenici Uprave policije MUP-a KS i ovlašteni sudski vještaci.

Intenzivnim radom na rasvjetljavanju spomenutog krivičnog djela, istog dana u 16.30 sati, policijski službenici Sektora kriminalističke policije su identifikovali, pronašli i lišili slobode: A.R. (1986.) i F.B. (2001.) zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivična djela – ubistvo i izazivanje opće opasnosti te ih predali u prostorije za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a KS.

Nakon završene kriminalističke obrade, osumnjičeni će danas, uz službeni izvještaj o počinjenim krivičnim djelima, biti predani u nadležnost Tužilaštva KS.

Nastavlja se rad na potvrđivanju identiteta smrtno stradale osobe, poznate policijskim službenicima, navodi se u saopćenju MUP-a KS.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here