Uhapšena Srebreničanka koja je vozilom udarila dijete u Bratuncu pa pobjegla s mjesta nesreće

Srebrenička policija uhapsila je ženu koja je prije dva dana u Bratuncu automobilom udarila dijete i pobjegla s mjesta događaja.

Iz Policijske uprave Zvornik saopćeno je da su srebrenički policajci 11. juna u 1:55 sati lišili slobode osobu inicijala DŽ. N. iz ove općine koja je 9. juna u saobraćajnoj nesreći udarila maloljetnog pješaka u Bratuncu i pobjegla.

Dječak je teško povrijeđen i bore mu se za život na Univerzitetskom kliničkom centru u Tuzli. Kako piše Srpska.info, u kanalu su ga pronašli mještani dok je bio bez svijesti.

S obzirom na to da je pobjegla s mjesta nesreće, policija je za njom tragala dva dana, no ona se predala sinoć i dala iskaz u policiji o nesretnom događaju.

Osumnjičena je za krivična djela “Ugrožavanje javnog saobraćaja” i “Nepružanje pomoći povrijeđenom licu u saobraćajnoj nezgodi”.

O svemu navedenom je obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Bijeljina koji je naložio preduzimanje svih mjera i radnji na dokumentovanju navedenih krivičnih djela, te dostavljanje Izvještaja o počinjenim krivičnim djelima. (tl)

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *