Uhapšena dva pijana muškarca koja su razbijali ulazna vrata Gradske uprave Tuzla

Dvije osobe lišene su slobode nakon nasilničkog ponašanja u zgradi Gradske uprave Tuzla.

Nime, uposlenik Gradske uprave Tuzla u petak 15. septembra oko 14:20 sati u prostorijama PS Centar policijskim službenicima je prijavio kako je oko 13:25 sati zaprimio poziv u kojem su njemu lično upućene prijetnje od lica koje je prepoznao kao A.D. iz Tuzle.

Tokom postupanja po ovoj prijavi, oko 14:35 sati, Policijskoj stanici Centar, takođe je prijavljeno da su dva nepoznata lica razbilala staklo glavnih ulaznih vrata u zgradu Gradske uprave Tuzla, kao i staklo ulaznih vrata šalter sale za pružanje usluga građanima.

“Na lice mjesta odmah je upućena patrola policije, te su zatečena dva lica, identifikovani kao A.D. (1981) i Z. B. (1971) obojica iz Tuzle, od kojih je jedno lice kod sebe posjedovalo i po dolasku policijske patrole odbacilo hladno oružje” – kazala je Adnana Sprečić, glasnogovornica Uprave policije MUP-a TK.

O događaju je upoznat dežurni Tužilac Kantonalnog Tužilaštva TK po čijem nalogu su na mjestu događaja istražitelji Sektora kriminalističke policije Policijske uprave Tuzla izvršili uviđaj.

Navedenim licima je zbog sumnji u počinjenje krivičnog djela nasilničko ponašanje, oduzeta sloboda, izvršenim alkotestiranjem utvrđeno je da su pod destvom alkohola i isti su zadržani u prostorijama za zadržavanje Uprave policije MUP TK-a, a nakon kriminalističke obrade, isti će biti predati u nadležnost postupajućeg Tužioca.

Za sada nije poznat motiv nasilničkog ponašanja ova dva muškarca i zbog čega su upućene prijetnje uposlenku Gradske uprave Tuzla. (tl)

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *