Uhapšen vijećnik Općine Novi Grad

Na području Kantona Sarajevo Agencija za istrage i zaštitu SIPA provodi akciju kodnog naziva ‘Hotel’.

Pripadnici SIPA-e vrše pretrese i na području Kantona Sarajevo, odnosno Opštine Novi Grad. Nezvanično, uhapšen je vijećnik Hasan Hodžić, koga se sumnjiči za krivično djelo primanje dara i drugih oblika koristi. Akcija se provodi po nalogu kantonalnog Tužilaštva.

Iz SIPA-e je stiglo zvanično sapćenje u kojem stoji da su policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (u daljem tekstu: SIPA) danas na području Kantona Sarajevo realizovali operativnu akciju kodnog naziva „Hotel“ ilišili slobode jednu osobu zbog postojanja osnova sumnje da je počinila krivično djelo iz člana 380. Krivičnog zakona Federacije Bosne i Hercegovine „Primanje dara i drugih oblika koristi”

Prilikom realizacije navedenih aktivnosti, policijski službenici SIPA-e su po nalogu Opštinskog suda u Sarajevu, pretresli stambeni objekat i motorno vozilo koje koristi osumnjičeno lice i tom prilkom otkrili i privremeno oduzeli predmete koji će poslužiti kao dokaz u daljem krivičnom postupku.

Nakon kriminalističke obrade u prostorijama SIPA-e, lice lišeno slobode će u zakonskom roku biti predato u dalju nadležnost Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo.

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *