Uhapšen u akciji “Logan”: Droga,falsifikovani dokumenti kod Banjalučanina i Srbijanaca

0
678

Policijski službenici Policijske uprave Banjaluka, u okviru operativne akcije kodnog naziva „Logan“, jučer su uhapsili četiri lica inicijala S.S. iz Novog Sada, S.S., M.G. i B.Đ. iz Banje Luke, zbog postojanja osnova sumnje da su počinili više krivičnih djela iz oblasti zloupotrebe opojnih droga, falsifikovanja isprava, kao i drugih krivičnih djela.

Izvršenim provjerama kroz službene evidencije utvrđeno je, da je za licem S.S. iz Novog Sada raspisana Međunarodna Interpolova potjernica zbog počinjenog krivičnog djela „Teško ubistvo“.

Operativnim radom, policijski službenici su došli do saznanja da navedeno lice koristi falsifikovanu ličnu kartu na ime Nikola Radišić i da se pod tim imenom kreće na području Grada Banjaluka.

Izvršen je pretres stana i drugih prostorija koje koristi osumnjičeno lice S.S. iz Novog Sada, na području Grada Banja Luka, kojom prilikom je pronađeno i oduzeto: oko 30 grama bijele praškasta materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu kokain, oko 60 grama zelene biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu marihuanu, veća količina novca, vaga za precizno mjerenje, mobilni telefoni, falsifikovana lična karta Republike Srbije na ime Nikola Radišić, falsifikovana lična karta i vozačka dozvola Švicarske na ime Nikola Radišić kao i drugi predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem krivičnih djela.

Mjere i radnje u okviru ove akcije su preduzete pod nadzorom Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka, a po naredbama Osnovnog suda u Banjoj Luci.

Po završetku navedenih aktivnosti lice S.S. iz Novog Sada bit će predato u Sud Bosne i Hercegovine.

Kako ATV saznaje, riječ je o Stefanu Stefanoviću iz Novog Sada, dok su iz Banje Luke Slobodan Stanković, Mladen Gajić, vojnik u OS BiH i Bojan Đurić.

Oduzeto je 10.500 KM.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here