Uhapšen Stočanin koji je prikupljao i vršio popravke oružja

0
31

Policijski službenici Federalne uprave policije uhapsili su jedno lice iz Stoca inicijala A.Š. (1980.), osumnjičeno za nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivne materije.

Na osnovu Naredbe Opštinskog Suda u Čapljini izvršen je pretres stambenih prostorija na području općine Stolac koje koristi osumnjičeni A.Š., prilikom kojeg su pronađena i oduzeta tri gasna pištolja, dva bojeva pištolja, veća količina municije različitog kalibra, dijelovi od oružja (udarne igle, cijevi i dr.), mašina koja je korištena za mehaničku prepravku naoružanja, te drugi predmeti koji potiču ili se mogu dovesti u vezu sa predmetnim krivičnim djelom, a koji će biti korišteni kao dokaz u krivičnom postupku.

Naime, lišeni slobode A.Š. se sumnjiči da je tokom 2020. godine u cilju sticanja protivpravne imovinske koristi vršio nabavku i prepravku oružja, radi dalje preprodaje trećim licima sa područja Bosne i Hercegovine.

Lice lišeno slobode će biti kriminalistički obrađeno u službenim prostorijama Federalne uprave policije u Sarajevu, te će biti u zakonskom roku predato na dalju nadležnost Kantonalnom tužilaštvu Hercegovačko-neretvanskog kantona uz Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu.

Značajnu podršku prilikom ove istrage pružila je Obavještajno-bezbjednosna agencija Bosne i Hercegovine, dok su asistenciju prilikom današnjih aktivnosti pružili policijski službenici Ministarstva unutrašnjih poslova Hercegovačko-neretvanskog kantona, saopštili su iz Federalne uprave policije.

Download PDF

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here