Uhapšen poštar i tri osobe zbog pljačke u Tuzli

Službenici Odjeljenja kriminalističke policije Policijske uprave Tuzla lišili su slobode četiri osobe za koje postoji sumnja da su učestvovale u pljački radnika BH Pošte u tuzlanskom naselju Solina.

Uhapšeni su E.G. (34), A.M. (23), Š.E. (39) i S.A. (27) svi iz Tuzle. Uhapšeni su predati u nadležnost Kantonalnog tužilaštva TK na dalje postupanje, objavila je Fena, a prenose Vijesti.ba.

U Kantonalnom tužilaštvu TK potvrđeno je da je među četiri uhapšene osobe i poštar, odnosno radnik BH Pošte, koji je prijavio pljačku 6. aprila 2022. godine.

Inače, na osnovu naredbe za pretres Općinskog suda u Tuzli, policijski službenici OKP PU Tuzla su u četvrtak, 7. aprila, uz asistenciju PS Istok, PS Zapad i PS Centar, izvršili pretrese stambenih objekata i vozila koja koriste pomenuta lica, kojom prilikom je pronađena određena količina novca, poštanskih čekova i pošiljki, digitalna vaga za precizno vaganje, dva pvc. pakovanja sa sadržajem biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu i drugi predmeti koji mogu koristiti kao dokaz u kasnijem postupku.

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *