Uhapšen policajac osumnjičen za prikrivanje dokaza

0
172
fup hapsenje oruzje droga sbk
FUP uhapsio pet osoba, pronađena droga, oružje i municija (Foto: Ilustracija)

Prema navodima medija, uhapšen je Nebojša Veljović, a uskoro se očekuje hapšenje Nedžada Hrvata

Pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu BiH (SIPA) uhapsili su jednog pripadnika Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH koji je povezan sa slučajem “Dženan Memić”. Hapšenje drugog policajca se očekuje.

Kako navode mediji, uhapšen je Nebojša Veljović i on se nalazi u prostorijama SIPA-e te se nad njim radi kriminalistička obrada.

Drugi policajac Nedžad Hrvatu je pod kontrolom službenika SIPA-e, a vrši se pretres njegovog stambenog objekta. O njegovom eventualnom hapšenju odlučit će postupajući tužilac.

Veljović i Hrvat bili su u patroli na Ilidži u noći kad je nastradao Dženan Memić, osiguravali su diplomatske objekte, a sumnjiče se za prikrivanje dokaza.

Hrvat je i dalje uposlenik Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH, dok Veljović više nije dio ove institucije.

Porodica Memić predaje zahtjev za smjenu glavne tužiteljice u Sarajevu Sabine Sarajlije.

Ranije u toku dana na području općina Stari Grad i Ilidža policijski službenici MUP-a KS su po nalogu Suda i Tužilaštva BiH izvršili pretrese među kojima je i kuća koju koristi Alisa Mutap, bivša djevojka ubijenog Dženana Memića.

Mutap je uhapšena, kao i Muamer Ožegović, koji je bio recepcioner u hotelu Crystal na Ilidži u noći kobnoj za Dženana.

Iz pravosudnih institucija ranije je saopćeno da se u okviru istrage Tužilaštva BiH u predmetu stradanja Dženana Memića, pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu BiH (SIPA), Federalne uprave policije i MUP-a Kantona Sarajevo vrše pretrese na više lokacija na području Sarajeva, Zenice i Banje Luke, radi prikupljanja dokaza, piše Klix.ba.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here