Uhapšen muškarac koji je prijetio Dodiku i Vučiću na Facebooku

0
225

Policijski službenici Odjeljenja za visokotehnološki kriminalitet Uprave kriminalističke policije Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske saslušali su u svojstvu osumnjičenog za krivično djelo “Ugrožavanje sigurnosti” G. K. iz Trebinja i protiv njega će u narednom periodu biti podnesen izvještaj nadležnom okružnom tužilaštvu o počinjenom krivičnom djelu, javlja Anadolu Agency (AA).

“Pripadnici Odjeljenja za visokotehnološki kriminalitet su zaprimili informacije o prijetnjama upućenim članu Predsjedništva BiH Miloradu Dodiku i predsjedniku Republike Srbije Aleksandru Vučiću, a koje su uočene na društvenoj mreži Facebook”, saopćeno je iz MUP-a RS-a.

O svemu je obaviješten dežurni tužilac Okružnnog javnog tužilaštva Banja Luka, koji je navedeno kvalifikovao kao krivično djelo “Ugrožavanje sigurnosti”, a policijski službenici Odjeljenja za visokotehnološki kriminalitet su u saradnji sa policijskim službenicima Policijske uprave Trebinje identifikovali lice koje je napisalo gore spomenuti komentar, te je utvrđeno da se radi o licu G. K. iz Trebinja.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here