Uhapšen maloljetnik koji je prijetio i pripremao pokolj u srednjoj školi u Trebinju

Obavljen je pretres kuće i pomoćnih prostorija koje koristi uhapšeni maloljetnik te da su nađeni predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem navedenog krivičnog djela
uhapsen maloljetnik iz bilece koji je uputio prijetnje da ce izvrsiti napad u jednoj od srednjih skola u trebinju
Foto: Ilustracija

Policijski službenici PU Trebinje, danas su Javnom tužilaštvu RS-a predali maloljetnika iz Bileće koji se sumnjiči da je počinio krivično djelo terorizam u pokušaju.

Kako piše ATV, maloljetnik je putem društvenih mreža prijetio pokoljem u jednoj srednjoj školi.

– Policijski službenici došli su do operativnih saznanja da jedna ili više osoba, priprema teroristički akt na jednu srednju školu u Trebinju. Odmah po saznanju, obaviješteno je posebno Odjeljenje za suzbijanje korupcije, organizovanog kriminaliteta i najtežeg oblika privrednog kriminaliteta Javnog tužilaštva RS-a pod čijim nadzorom su provedene određene istražne radnje. Radnje koje su provedene dovele su nas do osobe iz Bileće koja se sumnjiči da je počinila navedeno krivično djelo – rekao je načelnik PU Trebinje Siniša Laketa.

Laketa je naveo ta osoba uhapšena sinoć u 19 sati i predata je u dalje postupanje nadležnom tužilaštvu.

Iz PU Trebinje su u saopćenju dodali da je obavljen pretres kuće i pomoćnih prostorija koje koristi uhapšeni maloljetnik te da su nađeni predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem navedenog krivičnog djela.

– Policijska uprava Trebinje želi da istakne da ni u jednom trenutku nije postojala realna opasnost da se nešto dogodi djeci. Također bismo apelovali na sve roditelje da paze šta djeca rade na internetu, kako se ponašaju, kao i na koji način i u koje svrhe koriste društvene mreže – saopćili su iz PU Trebinje. (tl)

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *