UG „Eko-sport“ Šićki Brod dobitnik nagrade za ekologiju

U ovogodišnjoj kampanji je u svim kategorijama učestvovalo 49 nominovanih kandidata koji su zajedno prikupili 24.000 glasova

0
492
Zaslužena nagrada za očuvanje jezera Šički Brod (Foto: UG “Eko-sport”)

Ceremonija proglašenja pobjednika i dodjele nagrada “Šampioni zaštite prirode 2021” održana je danas u Sarajevu u povodu obilježavanja Svjetskog dana zaštite okoliša.

Ovogodišnju kampanju je realizovao Centar za razvoj i podršku CRP uz podršku Evropske unije u okviru projekta GreenWorks ZeleniRadovi – uticaj civilnog društva na smanjenje zagađenja zraka i zemljišta.

Nagrade su dodijeljene pobjednicima u kategorijama grad/općina/opština, organizacije/NVO/fondacije, poslovni subjekti – preduzeća, fakulteti/škole/obdaništa, građanka i građanin – pojedinci i neformalne grupe građana – građanske inicijative, saopćeno je iz CRP-a.

U kategoriji grad/općina/opština pobijedio je Grad Cazin, J.P. Nacionalni park „Una“ Bihać slavio je u kategoriji poslovni subjekt, dok je u kategoriji organizacije/NVO/fondacije pobijedilo Udruženje građana „Eko-sport“ Šićki Brod, Tuzla.

(Foto: Ilustracija, “Eko-sport” Šički Brod)

JU Prva osnovna škola Velika Kladuša slavila je u kategoriji fakulteti i škole, JU „Dječije obdanište“ Banovići odnijelo je nagradu u kategoriji obdaništa, Armin Amidžić iz Bihaća bio je najbolji u kategoriji građana, dok je u kategoriji neformalne grupe građana – građanske inicijative pobijedila je grupa Rijeke Bosne i Hercegovine „Budi promjena“.

Pobjednicima su dodijeljene plakete „Zlatna Tisa“ a priznanja je uručila Belma Baralija, uspješna mlada sportašica, novinarka i aktivistkinja u promociji zaštite prirode iz Mostara.

U ovogodišnjoj kampanji je u svim kategorijama učestvovalo 49 nominovanih kandidata koji su zajedno prikupili 24.000 glasova.

Kampanja BH Green Awards 2021 realizirat će se u okviru projekta GreenWorks ZeleniRadovi – Uticaj civilnog društva na smanjenje zagađenja zraka i zemljišta.

Projekt, čija je vrijednost 497.085 eura, finansirala je Evropska unije. Projekat realiziraju Centar za razvoj i podršku sa partnerima – Centrom za ekonomski i ruralni razvoj (CERD) iz Laktaša i Mrežom za ruralni razvoj u Bosni i Hercegovini (MRRBiH) iz Istočnog Sarajeva, saopćeno je.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here