UG “AkustikUm – Muzička omladina BiH realizuje projekat “Umjetnost razumijevanja”

UG “AkustikUm – Muzička omladina BiH” iz Tuzle (Bosna i Hercegovina) u partnerstvu sa NVU Dramski studio “Prazan prostor” iz Podgorice (Crna Gora) sprovode projekat “Umjetnost razumijevanja” u okviru Zajedničkog regionalnog programa „Dijalog za budućnost: unaprijeđenje dijaloga i društvene kohezije u, i između, Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Republike Srbije“, koji sprovode UNDP, UNICEF i UNESCO, a finansira ga Fond UN-a za izgradnju mira (UN PBF).

Projekat je osmišljen u želji da grupi mladih djevojaka i momaka iz dvije multikulturalne, multinacionalne i multivjerske sredine kroz umjetnost približi građanski i ljudski pristup različitostima i podstakne ih na dijalog . Kao direktni učesnici u ovom projektu naćiće se 24 mlade osobe koje će kroz dva rezidencijalna boravka od po sedam dana umjetnošću, druženjem, znanjem, razgovorom i srcem učvrstiti svoje veze i širiti poruke mira, ljubavi i tolerancije.
Koristeći najsavremenije metode rada i moć koju umjetnički izraz ima kao i sposobnost umjetničkih tehnika da ojačaju kapacitet mladih, izgrade samopouzdanje i bace svjetlo na liberalan i demokratski način života, mentorke i mentori održaće dva ciklusa radionica u trajanju od po pet dana.

S tim u vezi pozivaju sve djevojke i momke od 16 do 26 godina da se prijave za učešće u ovom projektu. Zainteresovane kandidatkinje i kandidati trebaju poslati svoju kratku biografiju, motivaciono pismo i video u trajanju do 60 sekundi u kojem će se predstaviti.

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *