UEFA od naredne sedmice u klupskim takmičenjima dopušta dolazak svih navijača

Lokalna ograničenja i uslovi za putovanje i dalje se primjenjuju, a sve odluke donijet će nadležne institucije, kažu u UEFA-i

0
146
(Foto: Ilustracija, arhiva)

Krovna organizacija europskog nogometa od sljedeće sedmice ponovo će dopustiti dolaske gostujućim navijačima u svojim klupskim takmičenjima, saopćeno je u ponedjeljak uvečer iz UEFA-e, prenosi DPA.

UEFA je na radionici sa svim timovima koji učestvuju u Ligi prvaka obavijestila klubove da neće produžiti zabranu gostovanja navijačima na utakmicama u sklopu svojih takmičenja, naveo je u saopćenju klub Borussia Dortmund.

U skladu s tim, kvota od 5 posto kapaciteta stadiona treba biti rezervirana za gostujuće navijače.

Međutim, lokalna ograničenja i uslovi za putovanje i dalje se primjenjuju, a sve odluke u pogledu gledatelja donijet će nadležne institucije, rekla je UEFA.

Dortmund je, na primjer, već objavio da neće dobiti ulaznice za otvaranje Lige prvaka protiv Bešiktaša u Istanbulu 15. septembra jer gostujućim navijačima nije dopušten ulazak u Tursku.

UEFA je također odlučila uvesti slobodan pristup utakmicama za sve fanove koji su potpuno cijepljeni protiv Covid-19 i koji su preboljeli epidemiju te oni neće morati posjedovati negativan test za ulazak na stadione.

Ta organizacija također je donijela odluku da igrači koji su potpuno cijepljeni ili oporavljeni od Covid-a više neće morati raditi testove da bi mogli igrati utakmice.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here