UEFA može da izbaci Juventus iz svih evropskih takmičenja

Juventus se nakon kazne i oduzimanja bodova trenutno nalazi na 10. mjestu na tabeli Serije A sa 22 boda, izvjestavaju talijanski mediji

0
57
Juventus je u velikim problemima (Foto: Agencije)

UEFA bi mogla da izbaci Juventus iz svih evropskih takmičenja zbog finansijskih malverzacija prethodne uprave kluba, prenosi italijanska “Gazzetta dello Sport”.

Italijanski sportski sud kaznio je „staru damu“ sa oduzimanjem 15 bodova u Seriji A zbog finansijskih prevara prilikom transfera igrača od 2019. do 2021. godine.

U novembru prošle godine ostavke su zbog finansijskih prevara podnijeli tadašnji predsednik kluba Andrea Agnelli, potpredsjednik Pavel Nedved i još nekoliko njihovih najbližih saradnika, prenose Vijesti.ba.

Italijanski list navodi da UEFA prati razvoj situacije i ističe da bi „evropska kuća fudbala“ mogla da izbaci torinski klub iz evropskih takmičenja.

„Kazna bi stupila na snagu u prvoj sezoni u kojoj Juventus izbori plasman u jedno od tri evropska takmičenja. To znači, da ukoliko na kraju ove sezone ‘stara dama’ ne izbori na tabeli plasman u Evropu, kazna će automatski biti prebačena na narednu sezonu“, ističe italijanski listi.

Juventus se nakon kazne i oduzimanja bodova trenutno nalazi na 10. mjestu na tabeli Serije A sa 22 boda.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here