UEFA duel Crna Gora-Srbija proglasila utakmicom sigurnosnog rizika

Fudbalski savez Crne Gore i Evropska fudbalska asocijacija (UEFA) su duel Crne Gore i Srbije, zbog očekivanog prisustva većeg broja domaćih i gostujućih navijača, kao i regionalnog rivaliteta i takmičarskog značaja, proglasili utakmicom povećanog sigurnosnog rizika, javlja Anadolija.

Crna Gora i Srbija odigrat će sutra u Podgorici utakmicu drugog kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Predsjednik Komisije za sigurnost Fudbalskog saveza Crne Gore Dragoljub Sekulić kazao je da su iz tih razloga, u saradnji sa Upravom policije, zaštitarskom agencijom i ostalim subjektima, ranije počeli sa organizaciono-sigurnosnim pripremama kako bi taj sportski događaj protekao bez problema i u skladu sa UEFA regulativom i domaćim zakonodavstvom.

Sekulić je apelovalo na navijače da se uzdrže od unošenja na stadion bilo kakvih nedozvoljenih predmeta, pirotehničkih sredstava i transparenata nedozvoljene i uvredljive sadržine i isključivo sportskim navijanjem pomognu crnogorskoj reperezentaciji.

– Kapacitet Gradskog stadiona je 11.563 mjesta, a prema trenutnoj potražnji ulaznica očekuje se da će u velikoj mjeri biti popunjen. Na svim ulazima bit će organizovan detaljan pregled – rekao je Sekulić.

On je kazao da za sada nemaju informaciju o organizovanom dolasku gostujućih navijača.

– Očekujem da tokom sastanka sa delegacijom Fudbalskog saveza Srbije dobijemo informacije o broju gostujućih navijača, načinu dolaska i odakle dolaze – rekao je Sekulić.

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *