Udružili se sa ciljem bržeg društveno – ekonomskog razvoja, porasta životnog standarda

Za predsjednika Udruženja izabran je Zoran Pavlović, ekonomski analitičar i privrednik iz Banjaluke, dok je za njegovog zamjenika, izabran prof. dr. Mirsad Hadžikadić

0
85
Forum eksperata u BiH

Ovo udruženje ima za cilj da djeluje u pravcu bržeg društveno – ekonomskog razvoja, porasta životnog standarda i sigurnosti građana, unapređenja političkog sistema, smanjenja korupcije i kriminala, jačanja zdravstvenog, obrazovnog, naučnog, istraživačkog, kulturnog i sportskog sektora, te drugih oblasti koje doprinose poboljštanju društva Bosne i Hercegovine.

Eksperti iz različitih oblasti i iz svih dijelova Bosne i Hercegovine, udružili su se kako bi, svojim znanjem, dosadašnjim postignućima i konkretnim prijedlozima za popravljanje stanja u društvu u pojedinim oblastima, bili korektiv bh. društva i konstruktivan faktor u saradnji sa svim njegovim institucijama.

Za predsjednika Udruženja izabran je Zoran Pavlović, ekonomski analitičar i privrednik iz Banjaluke, dok je za njegovog zamjenika, izabran prof. dr. Mirsad Hadžikadić.

Predsjednik Upravnog odbora je akademik Miloš Trifković, a ostali članovi ovog organa su: Zoran Pavlović, Mirsad Hadžikadić, Aiša Telalović, Alija Kožljak, fra Ivo Marković i Mladen Panić.

Izabrani su i članovi Nadzornog odbora i to: Kenan Idrizović, Zoran Bibanović i Asim Tarabar.

Za predsjednicu skupštine izabrana je Nikolina Petković – Jalovičić, a za potpredsjednika skupštine, izabran je Slobodan Šoja.

Vrijeme je da u Bosni i Hercegovini struka, znanje i sposobnost dobiju priliku da grade drugačije društvene odnose, ukažu na nepravilnosti i predlože rješenja za bolje sutra.

Naredni korak je i formalna registracija ovog udruženja, u skladu sa zakonom i današnjim usvojenim rješenjima.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here