Udruženje studenata elektrotehnike organizuje EESTEC Project Marathon

0
59

Udruženja studenata elektrotehnike – Evrope Lokalni komitet Tuzla (EESTEC LC Tuzla) ove godine po prvi put organizuje EESTEC Project Marathon, do sada najveći projekat Udruženja koji će se održavati tokom prve tri sedmice marta.

EESTEC Project Marathon se sastoji od tri odvojene aktivnosti (projekta):
– Javna tribina
– Soft Skills Academy Tuzla
– Hackathon

Nakon javne tribine, koja će pokriti prvu sedmicu marta, planirano je održavanje dobro poznate Soft Skills Academy Tuzla kao i Hackathon-a, u drugoj, odnosno, trećoj sedmici marta.

Soft Skills Academy Tuzla je besplatna, trodnevna radionica koja podstiče studente na razvijanje njihovih neformalnih vještina koje nemaju priliku da razviju tokom svog školovanja, a koje će im u bliskoj budućnosti biti neophodne za zapošljavanje i uspješnu karijeru, ali i za izazove modernog života, koje tradicionalan način studiranja ne može obezbijediti.

Radionice će se održavati od 12. do 14. marta 2021. godine, a svi zainteresovani studenti se mogu prijaviti na sljedećem linku.  Više informacija o samim radionicama kao i o njihovim trenerima možete naći na  Facebook stranici i Instagram profilu Udruženja.

Nakon SSA Tuzla, slijedi i posljednji projekat u sklopu EESTEC Project Marathon-a, a to je Hackathon koji će trajati 24h sa početkom u subotu 20.3. 2021. Tema Hackathona je “Smart University”, kako smatramo da u ovakvim vanrednim okolnostima tek uviđamo značaj digitalizacije našeg svakodnevnog života.

Cilj Hackathona je pružiti priliku ambicioznim i kreativnim studentima da predstave svoje ideje kojima bi unaprijedili studentski život u našoj zajednici. U datoj sedmici su planirana i pripremna predavanja, koja će držati brojni stručnjaci koji će podijeliti svoje iskustvo sa ovom temom, kao i pripremiti učesnike na ovaj tip takmičenja.

Svi zainteresovani se mogu prijaviti na ovom linku. Također, za više informacija o Hackathon-u i predavanjima posjetite našu Facebook stranicu i Instagram profil.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here