Udruženje “Pipol”: Podrška djeci oboljeloj od raka

0
738

Predstavnici Udruženja porodica i prijatelja djece oboljele od leukemije i drugih malignih bolesti ‘PIPOL’ uručili su pidžame, higijenske artikle te didaktičku opremu i materijale djeci oboljeloj od raka, koja se nalaze na intenzivnom bolničkom liječenju na Odjeljenju za hematologiju i onkologiju na Klinici za dječije bolesti UKC Tuzla.Donaciju je, u ime Odjeljenja za hematologiju i onkolologiju, preuzela i mališanima uručila šefica Odjeljenja prim.dr. Amila Latifagić.

To je prva u nizu aktivnosti u okviru kampanje ‘Zlatni septembar’ s ciljem pružanja materijalne i psihosocijalne podrške djeci oboljeloj od raka i članovima njihovih porodica.

Kampanja ‘Zlatni septembar’ provodi se u okviru projekta ‘COWIN-20GETHER (Pobijedimo posljedice pandemije #COVID-19 zajedno), koji ima za cilj da ublaži negativne posljedice pandemije COVID-19 na najugroženije kategorije društva i doprinese smanjenju negativnih zdravstvenih, ekonomskih i socijalnih posljedica na populaciju djece i mladih oboljelih i izliječenih od raka i članova njihovih porodica s područja grada Tuzla.

Projekt je podržan u okviru Regionalnog programa lokalne demokratije na Zapadnom Balkanu – ReLOaD, koji finansira Evropska unija (EU) a implementira Razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP), uz finansijsku podršku grada Tuzla.

– Tokom ‘Zlatnog septembra’ posebnu pažnju smo posvetili djeci oboljeloj od raka koja se nalaze na intenzivnom bolničkom liječenju na Odjeljenju za hematologiju i onkologiju na Klinici za dječije bolesti, kojima smo poželjeli brzo i uspješno izliječenje – navode iz Udruženja.

Načelnica Klinike za dječije bolesti UKC-a Tuzla Lejla Osmančević ranije je zahvalila za pomoć i podršku pruženu djeci oboljeloj od raka koja su hospitalizirana u toj ustanovi, saopćeno je iz Udruženja “Pipol”.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here