Udruženje generala BiH: Konačno pronaći počinioce uništavanja Partizanskog groblja

Bolno je kada se ovako i na ovaj način uništi simbol krvave antifašističke borbe u vrijeme kada se u Evropi na raznim stranama osjeti ponovno buđenje retrogradnih fašističkih ideja i pokreta

0
127

Članovi Udruženja generala Bosne i Hercegovine sa gnušanjem osuđuju jučerašnje vandalsko uništavanje “Partizanskog spomen groblja”, spomenika izgrađenog davne 1965.godine u Mostaru po projektu poznatog arhitekte Bogdana Bogdanovića.

Posebno je bolno kada se ovako i na ovaj način uništi simbol krvave antifašističke borbe u vrijeme kada se u Evropi na raznim stranama osjeti ponovno buđenje retrogradnih fašističkih ideja i pokreta, a vidimo da su takve ideje prisutne i u Bosni i Hercegovini. Svi dobronamjerni Bosanci i Hercegovci su ponosni, i uvijek će biti, našom antifašističkom historijom i nesebičnom doprinosu u borbi prosperitetnog svijeta u borbi protiv aveti fašizma.

Ovim putem upućujemo svoju ljudsku osudu ovakvog sumanutog pohoda, a kao generali poručujemo da reinkarnacija fašističkih ideja u našoj domovini neće proći. Apelujemo na sve sigurnosne agencije da ulože sve napore, te konačno pronađu i adekvatno kazne počinioce, navodi se u saopćenju Udruženja generala Bosne i Hercegovine koje potpisuje predsjednik penzionisani general Rizvo Pleh.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here