Udruženje boraca ‘Crni labudovi’ danas u posjeti premijeru Halilagiću

Udruženje danas ima za cilj očuvanje tekovina odbrambeno – oslobodilačke borbe Armije RBiH, te ratnog puta jedinice “Crni labudovi”
udruzenje boraca crni labudovi posjetili premijera tk irfana halilagica
Detalj sa prijema u Vladi TK

Predstavnici Udruženja boraca “Crni labudovi” posjetili su danas premijera Tuzlanskog kantona Irfana Halilagića. Bila je to prilika da borci prezentiraju sve ono što je Jedinica bila i šta je značila za odbranu Bosne i Hercegovine.  

– Udruženje danas ima za cilj očuvanje tekovina odbrambeno – oslobodilačke borbe Armije RBiH, te ratnog puta jedinice “Crni labudovi”. Ova jedinica je dala veliki doprinos u odbrani BiH i učestvovala u borbama u zonama odgovornosti svih korpusa iz sastava Armije RBiH. U oslobađanju i odbrani Bosne i Hercegovine svoje živote je dalo 79 pripadnika jedinice – rekao je danas predsjednik Udruženja Avdo Subašić.

Također danas je prezentiran i projekat izrade monografije – šehida jedinice Crni labudovi.

Premijer Halilagić je razumijevajući značaj ove jedinice u obrambeno – oslobodilačkom ratu, ali i neophodnost njegovanja kulture sjećanja kazao da će Vlada iznaći načina i mogućnosti da pomogne izdavanje ovog djela.

– Bit će nam zadovoljstvo biti dijelom projekta koji ima za cilj da ispriča priče o svakom pojedincu, da predstavi njega, njegove snove, ideje i sve ono čega se odrekao i ugradio u temelje slobodne Bosne i Hercegovine – kazao je premijer Halilagić, saopćeno je iz Odjeljenja za informiranje Vlade TK. (tl)

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *