Učiti na sopstvenoj “grešci”: Selim čovjek za sva vremena i svaku (ne)priliku

3
725

Najmanje je, netom dodijeljena, počasna Povelja grada Tuzle nešto što zaslužuje “ratni gradonačelnik” Tuzle.

Prihvatajući Povelju iz ruku aktuelnog “sveodlučujućeg” Gradonačelnika, čija je volja potpuno ultimativna, vrlo direktno i rezolutno je odbacio sve dileme i zlonamjerna naklapanja oko postojanja njihovih navodnih neslaganja i trzavica.

Posebno se to odnosi na dugogodišnje tračeve i nikad javno “potvrđene”, pa makar višekratno i lično izgovorene pred mnoštvom očevidaca od strane S.B., da je njegovo lično kadrovsko oktroiranje gradonačelničkog i političkog projekta “jasmin-imamović”, katastrofalna i fatalna greška nesuđenog nobelovca-Selima.

Nekad bilo, sad se spominjalo: Selim i “darodavci” (Fotomontaža)

Ali, prigodno “poveljsko” posipanje pepelom i alegorično ponizno staračko, gotovo ritualno, ničice “padanje na koljena” pred Jasminove Gradonačelničke noge, Post Festum, sasvim je očigledno priznanje da “greške” nikad nije niti bilo. I da je sve potaman.

Čini se da je ovakvo “učenje na nepočinjenim greškama”, bizarni sofizam bez presedana, ali i sasvim nepotrebna lična i finalna Selimova cjeloživotna blamaža, koja se čak ni poznim godinama života dotičnog aktera teško može “provariti”.

Bolje je bilo ne prisustvovati ovom svojevrstnom činu političkog i ljudskog samoponiženja. Ili je čovjek došao tobe: nikad nije kasno!

“Gdje si bio: hodža u potoku!” (Piše: Derviš ČIČKO)

(Stavovi i mišljenja izneseni u ovom tekstu su isključivo autorovi i ne odslikavaju nužno stavove redakcije portala)

3 Komentari

  1. Ne znam sta je Selima trebala ova blamaža.
    Da malo proslavi davaoce Povelje, i pokrije njihove mutne radnje, i bruku u ovom gradu.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here