Učenik u Tuzli prijetio drugim učenicima, napravio spisak?

Taj učenik je prijetio i kažu napravio spisak djece po uzoru na nemili događaj iz Beograda, prijetio je da će uzeti pištolj od brata i sve ih pobiti

ucenik sedmog razreda os solina u tuzli prijetio ucenicama iz drugog odjeljenja da ce ih sve pobiti napravio i spisak
OŠ Solina u Tuzli

Učenik sedmog razreda Osnovne škole Solina u Tuzli porukama je prijetio djevočicama iz drugog odjeljenja da će ih ubiti, kao i njihove razredne drugove i drugarice.

Po saznanju, zabrinuti roditelji su slučaj prijavili upravi škole.

Nakon ovog događaja koji se desio krajem prošle sedmice veliki broj roditelja djecu ne šalje u školu.

„Taj učenik je prijetio i kažu napravio spisak djece po uzoru na nemili događaj iz Beograda, prijetio je da će uzeti pištolj od brata i sve ih pobiti. To dijete je bez roditelja, živi u hraniteljskoj porodici. Mi roditelji učenika koji idu u školu Solina smo zabrinuti, tražimo adekvatnu reakciju i MUP-a, škole i Ministarstva. Dosta nas neće slati djecu u školu dok ne dobijemo adekvatne informacije jer želimo da nam djeca budu sigurna“, kazao je za Vijesti.ba Haris O., otac učenika ove škole.

Poruke koje su se pojavile u javnosti napisane su u aplikaciji Snapchat i prilično su zabrinjavajuće.

„Spisak je naravljen“

„Ti si prva na spisku i metak ti ide u glavu, hahaha“

„Kod brata mi je pištolj, on je udaljen 45 kilometara od mene“

„Dođite sutra pred školu da vidite kako se puca“

Iz MUP-a Tuzlanskog kantona nam je potvrđeno da je slučaj prijavljen policiji.

„Dana, 28.10.2023.godine PU Tuzla/PS Istok obratila se direktorica Osnovne škole Solina Tuzla koja je prijavila da su od strane jednog učenika navedene škole u viber prepisci dana 27.10.2023. godine prema drugom učeniku upućene poruke prijetećeg sadržaja. Po navedenoj prijavi postupali su policijski službenici OKP PS Istok o čemu je obaviješten dežurni kantonalni tužilac, koji je naložio da se nakon izvršenih provjera Kantonalnom tužilaštvu Tuzlanskog kantona dostavi Izvještaj o poduzetim mjerama i radnjama“, rečeno nam je iz MUP-a TK.

Iz Osnovne škole Solina nismo dobili odgovor na upit šta će biti sa pomenutim učenikom. Kako nezvanično saznajemo, on je suspendovan iz škole na dvije sedmice. (tl)

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *