Učenik iz Lukavca ranije je prijetio da će počiniti osvetu jer je izbačen iz škole

Zastrašujuće informacije potvrđene su za Klix.ba, a koje se odnose na jutrošnji stravičan čin u Osnovnoj školi Lukavac Grad. Naime, kako saznajemo, učenik je pucnjavu počinio iz osvete jer je izbačen iz škole, a svoje prijetnje je i ranije najavljivao.

Bh. javnost jutros je zgrozila informacija o pucnjavi u Osnovnoj školi Lukavac Grad, kada je učenik u obrazovnu ustanovu stigao sa pištoljem.

Tom prilikom, prema prvim informacijama ranije je jednog nastavnika engleskog jezika koji je u teškom stanju prevezen u Univerzitetski klinički centar u Tuzli.

Kako Klix.ba nezvanično saznaje iz istrage, maloljetnik G. M. koji je počinio pucnjavu od ranije je poznat po neprimjerenom ponašanju, a zbog lošeg vladanja iz navedene škole je prebačen u drugu.

Snimak privođenja učenika koji je pucao u školi u lukavcu

Zbog toga je javno počeo govoriti da priprema osvetu, međutim na to su se apsolutno svi oglušili. Nikakve reakcije nije bilo te je svoj naum maloljetnik rođen 2008. godine jutros proveo u djelo.

U dvorištu Osnovne škole Lukavac Grad u toku je obavljanje policijskog uviđaja, a na mjesto događaja kontinuiranu pristižu i ekipe hitne pomoći. Zaposlenici škole se nalaze u unutrašnjosti objekta, a na mjesto događaja su stigli i predstavnici Vlade TK. (tl)

Podijeli

One comment

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *