Učenici osnovnih i srednjih škola u Tuzli obilježili Dan nezavisnosti BiH (Foto/Video)

Program je sadržavao horsko pjevanje pjesama “Zemljo moja”, “Reci Bosno ljubavi”, “S one strane Plive”… kao i izgovaranje imena i topografskih pojmova od značaja za Bosnu i Hercegovinu
ucenici osnovnih i srednjih skola iz tuzle na tsrgu slobode obiljezili dan nezavisnosti bih
Program obilježavanja Dana nezavisnosti BiH upriličen je na Trgu slobode (Foto: D. Zabuš)

Učenici osnovnih i srednjih škola sa područja Tuzlanskog kantona danas su na Trgu slobode u Tuzli svečano obilježili Dan nezavisnosti Bosne i Hercegovine. 

Ovogodišnji program osmišljen je pod sloganom “U Bosni smo rođeni mi“.

Program je sadržavao horsko pjevanje pjesama “Zemljo moja”, “Reci Bosno ljubavi”, “S one strane Plive”… kao i izgovaranje imena i topografskih pojmova od značaja za Bosnu i Hercegovinu.

Premijer Tuzlanskog kantona Irfan Halilagić rekao je da je Dan nezavisnosti jedan od najznačajnijih praznika Bosne i Hercegovine.

“Danas smo tu da obilježimo i iz godine u godinu pomjeramo granice. Današnji akcenat je na najmlađim, na generacijama koje su rođene u Bosni i Hercegovini i koji su temelj budućnosti naše domovine”, rekao je Irfan Halilagić.

Učenici i učenice osnovnih i srednjih škola nisu krili oduševljenje zbog obilježavanja Dana nezavisnosti na ovakav način, a mnogi od njih nosili su zastave svoje domovine – Bosne i Hercegovine. (tl)

Podijeli

One comment

  1. I ja sam ovako, nekad davno….nista se nije promijenilo od doba pionirskih kapa i marama, ucerivanje u suru je sve sto matori mlatimudani znaju ponuditi maxumima….

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *