Učenici OŠ “Brčanska Malta” podigli 600 velikih srca u zrak i otpjevali “Samo da rata ne bude”

Osnovna škola “Brčanska Malta” u Tuzli danas obilježava 49 godina postojanja, a tim povodom upriličena je muzička manifestacija na igralištu škole gdje je oko 600 mališana pjesmom “Samo da rata ne bude” poslalo poruku mira i ljubavi.

Učenici 27 odjeljenja skupa u glas pjevali su dobro poznati hit Đorđa Balaševića “Samo da rata ne bude” i uz podignuta srca pozvali odrasle na mir i ljubav.

Direktor OŠ “Brčanska Malta” Edis Čatibušić je ovom prilikom kaza kako je menadžment škole zajedno u dogovoru sa nastavnicima došao na ideju da danas umjesto klasične priredbe Dan škole bude obilježen na malo drugačiji način.

“Danas je vrlo poseban dan za našu školu jer obilježavamo 49 godina od osnivanja OŠ “Brčanska Malta”. U dogovoru sa nastavnicima zaključili smo da je umjesto klasične priredbe ovakav način obilejžavanja Dana škole u nekom da tako kažem ludom vremenu u kome se nalazimo bilo najbolje da mala raja pošalje poruku mira i ljubavi svima odraslima. Na ovaj način djecu učimo da trebaju voliti, cijeniti i poštvati svakoga. Učenici su sa oduševljenjem prihvatii ovu ideju i učestvovali u realizaciji današnjeg programa” – kazao je Čatibušić. (tl)

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *