Učenici iz Prijedora tokom škole u prirodi na Jahorini završili na infuziji

Učenici petog razreda osnovne škole “Petar Kočić” iz Prijedora, njih ukupno 18, tokom škole u prirodi proteklog vikenda na Jahorini, završilo je na infuziji, a uzrok su stomačne tegobe.

Đaci su bili smješteni u hotelu “Nebojša”, a kako je potvrđeno za Faktor, jutros je u ovom hotelu bila sanitarna inspekcija koja je uradila analizu i očekuju se nalazi koji bi trebali utvrditi tačan uzrok nastalih problema.

Direktorica škole Gorana Bosančić kazala je za Faktor da su se svi učenici vratili kući i da su trenutno na kućnom liječenju.

– Niko nije hospitalizovan, a oni koji su prvi primili infuziju, već se osjećaju puno bolje – rekla je.

Objasnila je da su, kada su shvatili da je ozbiljna situacija, tražili od agencije da se vrate nazad.

– Broj bolesne djece se povećavao. Sa djecom je bilo nekoliko prosvjetnih radnika, koji su im pomagali, presvlačili ih i davali infuziju na kašičicu. Reagovali su i roditelji i imali smo osam pojedinačnih dolazaka po djecu – navela je Bosančić.

Dodala je da je trenutno potresena i razočarana zbog razvoja situacije, ali i sretna jer su se brzo vratili kući i što su primjetna zdravstvena poboljšanja kod djece.

– Ne želimo spekulisati o uzroku stomačnih tegoba i nadamo se da će inspekcijska analiza već tokom dana potvrditi da li je to u vezi hotela gdje smo bili smješteni ili je do toga došlo na drugi način- dodala je. (Faktor)

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *