Ubijen tajlandski vojnik koji je ubio 26 ljudi

Tajlandskog vojnika, koji je jučer ubio najmanje 26 i ranio 57 osoba u pucnjavi u prepunom tržnom centru, ubila je policija, čime je okončan 12-satni pohod za napadačem, rekao je u nedjelju tajlandski premijer Prayut Chan-o-cha.

Kako su saopštili zvaničnici, napadač je ubijen oko 21 sat po lokalnom vremenu. Napad u tržnom centru Nakhonu Ratchasimi desio se u subotu. Vlasti su saopćile kako vjeruju da je napadač vojnik Jakrapanth Thomma.

Motiv napadača još uvijek nije jasan. Prema riječima glasnogovornika ministarstva obrane i potpukovnika Kongcheepa Tantravanicha incident je počeo nakon što se napadač posvađao sa svojim nadređenim, kojeg je potom upucao i ubio.

“Nakon toga nastavio je pucati po svojim kolegama”, rekao je Tantravanichi.

Nije poznato da li još vojnika ubijeno u ovom napadu. Vojnik je ukrao i više pušaka, a Tantravanichi je kazao kako još uvijek ne znaju koji je to broj.

Nakon što je napadač napustio vojnu bazu, odvezao se do tržnog centra i usput pucao na civile, izjavio je Tantravanichi. Prema posljednjem bilansu žrtava Thomma je ubio 26 ljudi, a 57 ih je povrijeđenih.

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *