Ubijen profesor koji je bio na pragu značajnih otkrića za COVID-19

0
161

Profesor Univerziteta u Pittsburghhu Bing Liu, koji je bio na pragu izuzetno važnih otkrića u istraživanju COVID-19, pronađen je ubijen u svom stanu.

Kako CNN javlja, pozivajući se na informacije iz policije, ubio ga je čovjek koji je poslije počinio samoubistvo. Sve se dogodilo ovog vikenda.

Profesor Liu pronađen je u subotu, a imao je rane od metaka na glavi, vratu, torzu i ekstremitetima, saopćeno je iz policije.

Istražitelji navode da vjeruju da ga je ubio neidentificirani muškaac, koji je pronađen mrtav u svom autu ispred svog doma. Policajci vjeruju da su se muškarci poznavali, no navode da nema “nikakve indikacije da je Liu bio meta samo što je bio Kinez” – tako bar ističe detektiv Brian Kohlhepp.

Iz Univerziteta je saopćeno kako su duboko potreseni tragičnom smrću prof. Liua:

“Bing je bio na pragu vrlo važnih otkrića o shvatanju ćelijskih mehanizama infekcije COVID-19 i ćelijskim bazama pratećih komplikacija”, naveli su.

Za profesora Liua su rekli i da je bio izvanredan istraživač i mentor, te su se zarekli kako će završiti njegovo istraživanje i na taj način “odati počast njegovj naučnoj izvrnosti”.

Download PDF

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here