U Zagrebu utrka smetlara na trokolicama izazvala oduševljenje promatrača

U Zagrebu je utrka smetlara na trokolicama izazvala oduševljenje promatrača. Međunarodni festival ulične umjetnosti Cest is d' Best.

0
367
Zagreb: Utrka smetlara u centru

U Zagrebu je utrka smetlara na trokolicama izazvala oduševljenje promatrača. Međunarodni festival ulične umjetnosti Cest is d’ Best održava se 25. put na više lokacija u zagrebačkom centru.

Točno u podne na Trgu bana Josipa Jelačića, kao stalni dio programa Međunarodnog festivala ulične umjetnosti Cest is d’ Best, održana je tradicionalna, 15. utrka trokolica djelatnika Gradske čistoće, nakon koje je pobjednik s kolegama odvozio počasni pobjednički krug, javlja Anadolu Agency (AA).

Međunarodni festival ulične umjetnosti Cest is d’ Best, koji se 25. put održava na više lokacija u zagrebačkom centru, bio je domaćin 15. utrke smetlara, odnosno zaposlenika Gradske čistoće na trokolicama koje su im, uz kantu za smeće, brezovu metlu i lopatu, glavni alat za svakodnevnu borbu protiv otpadaka i smeća.

Zbog okolnosti prouzrokovanih pandemijom, ove godine broj natjecatelja, ali i promatrača, na vrelom zagrebačkom suncu bio je zamjetno manji u odnosu na predpandemijske godine.

No, veselje najmlađih i pljesak okupljenih nisu izostali za pobjednika Ekrema Kahrimanovića, posebno kada bi pri većim brzinama u zavoju trokolicu nagnuo na bok vozeći na dva kotača.

„Zadovoljan sam pobjedom, ipak sam imao vremena istrenirati se u svojoj dugogodišnjoj karijeri u pogonu Gradske čistoće”, kazao je Ekrem Kahrimanović, pobjednik ove utrke prvi put.

Dugodišnji šampion utrke smetlara Vanja Lojna, koji je svoju nadmoć nad kolegama potvrdio na utrkama deset puta, ove godine nije sudjelovao, kao ni neke druge kolege koje su sudjelovali redovito.

Festival Cest s d’ Best službeno je otvoren sinoć na Zrinjevcu, a posjetitelji Zagreba imat će vremena do nedjelje, 22. kolovoza, besplatno pogledati neke od brojnih izvedbi na ulicama centra Zagreba.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here