U večernjim satima u BiH snijeg

0
70

Prije podne je u našoj zemlji je bilo pretežno oblačno vrijeme.

Temperature zraka u 10 sati (°C): Bjelašnica -8; Ivan-sedlo -3; Bihać, Gradačac, Livno 0; Bugojno, Sarajevo-Bjelave 1; Sanski Most, Tuzla, Zenica 2; Grude 5; Mostar, Neum 8…

Danas će u našoj zemlji preovladavati pretežno oblačno vrijeme. Krajem dana ili u večernjim satima se očekuje padavine. Na jugu zemlje kiša, a u ostatku zemlje snijeg. Na krajnjem sjeveru Bosne uglavnom bez padavina. Vjetar slab do umjeren istočni i sjeveroistočni. Dnevna temperatura od -1 do 4, na jugu od 5 do 9 °C.

Biometeorološka prognoza je nepovoljna. Pogoršanje praćeno padavinama i zahlađenjem negativno će djelovati na hronične bolesnike i meteoropate, te uzrokovati jačanje tegoba vezanih uz njihove bolesti. Preporučljivo je posvetiti pažnju odijevanju, umanjiti kretanje i ne izlagati se jačim fizičkim naporima.

U nedjelju, u Bosni i Hercegovini oblačno vrijeme. U većem dijelu zemlje će padati snijeg, na jugu kiša. Prognozira se 10 do 20 centimetara novog snijega. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera. U poslijepodnevnim i večernjim satima jaki udari vjetra su mogući na jugu i istoku Hercegovine. Temperatura zraka većinom između -4 i 1°C, na jugu zemlje od 4 do 9°C.

U ponedjeljak, u Bosni i Hercegovini oblačno vrijeme. U većem dijelu zemlje će padati snijeg, na jugu kiša. Prognozira se 5 do 10 centimetara novog snijega. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Temperatura zraka većinom između -5 i 0°C, na jugu zemlje od 4 do 9°C, navodi se u prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here