U većem dijelu BiH oblačno, ponegdje sa slabim snijegom

0
210
(Foto: Ilustracija, arhiva)

Jutros je u većem dijelu naše zemlje pretežno oblačno vrijeme. Ponegdje na sjeveru i sjeverozapadu Bosne pada slab snijeg.

Temperature zraka u 07 sati (°C): Bjelašnica -12; Ivan-sedlo -4; Bugojno -2; Bihać, Drvar, Gradačac, Sarajevo-Bjelave, Tuzla, Zenica 0; Grude, Jajce, Livno, Sanski Most 1; Mostar 6; Stolac 7; Neum 8

Danas će u našoj zemlji preovladavati oblačno vrijeme. U većem dijelu Bosne sa slabim i povremenim snijegom ili susnježicom. Poslije podne u nizinama centralne, istočne Bosne i u Posavini se očekuje kiša. Vjetar slab do umjeren sa jakim udarima sjeverni. Dnevna temperatura od 1 do 6, na jugu do 11 °C.

Slično kao i u dane vikenda, uz tmurno i prohladno vrijeme, većina populacije biće lošijeg raspoloženja, a tegobe kod osjetljivih osoba povremeno će biti izraženije. Hroničnim bolesnicima savjetujemo oprez prilikom boravka na otvorenom, uz provođenje mjera zaštite od nižih temperatura. Na jugu će opšta slika biti ljepša u prvom dijelu dana, u poslijepodnevnim satima ugođaj će povremeno remetiti jači udari bure.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here