U utorak o Schmidtovom obraćanje u Parlamentu

Schmidt je naveo kako traži da se sastanak s Kolegijem održi u što skorijem vremenu, a predlaže 28. ili 29. oktobar.

0
223
Christian Schmidt stanje rs bih crvena linija
Kristijan Schmidt (Foto: Arhiva)

Visoki predstavnik je zatražio da mu se omogući obraćanje u Parlamentu BiH “s ciljem razgovora o trenutnim sve većim političkim tenzijama”, kao i njegovim stavovima i prioritetima za budućnost. A za datume mogućeg obraćanja predložio je 28. ili 29. oktobar.

Na dnevnom redu Kolegija Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine, a kasnije i na proširenom kolegiju ovog Doma naći će se zahtjev Visokog predstavnika Christiana Schmidta da se obrati poslanicima potvrdio je ovo za N1 predsjedavajući Kolegija Denis Zvizdić.

-Ta zamolba, odnosno taj prijedlog će biti na sjednici i Kolegija, i proširenog Kolegija u utorak, rekao je Zvizdić u izjavi za N1.

Predsjedavajući Presstavničkog doma je još dodao da je sasvim siguran da će oni koji budu učestvovali u radu Kolegija odobriti obraćanje Christiana Schmidta.

“Sasvim sam siguran imajući u vidu da je visoki predstavnik dio Međunarodnog mirovnog sporazuma i izuzetno je bitna karika u kompletnom funkcioniranju BiH i provedbi civilnog dijela Dejtonskog sporazuma da će oni koji dođu na sjednicu Kolegija i koji dođu na sjednicu proširenog Kolegija odobriti održavanje sjednice na kojoj će se obratiti visoki predstavnik”, poručio je Zvizdić.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here