U UKC Tuzla 15 zaposlenika posjeduje falsifikovane diplome

1
184
UKC Tuzla: Nema reakcije na prijavu studentice (Foto: Arhiva)

Ranijom Odlukom Vlade Tuzlanskog kantona naređena je provjera diploma u svim javnim ustanovama na ovom području. Tako je utvrđeno da 15 uposlenika Univerzitetskog kliničkog centra Tuzla posjeduje falsifikovane diplome.

-Za sada je izvršena provjera diploma za oko hiljadu uposlenika i utvrđeno je da 15 njih posjeduje diplome koje nisu validne. Riječ je o uposlenicima u arhivsko – kancelarijskom poslovanju, unutrašnjem osiguranju i tehničkim poslovima. Budući da je riječ o težem prekršaju radne discipline, postupili smo po Zakonu i tim uposlenicima prekinuli ugovore o radu, a također podnesene su i krivične prijave prema Ministarstvu unutrašnjih poslova TK koje će dalje postupati, potvrdio je Federalnoj TV prof. dr. Vahid Jusufović, generalni direktor UKC Tuzla.

Falsifikovane diplome otkrivene su provjerom u srednjim školama, gdje je utvrđeno da 15 uposlenika ove zdravstvene ustanove uopšte nema u njihovim evidencijama. Provjere validnosti diploma u ovoj zdravstvenoj ustanovi traju već tri mjeseca.

1 komentar

  1. Molim novinare u redakciji TUZLALIVE da se napokon probude, ako ostali ne smiju, kada su u pitanju falsifikovane diplome. Nije problem o “falsifikovanim diplomima” i ostalim falsifikatima. To je problem policije.
    Problem je u uredno kupljenim diplomama u inim privatnim fakultetima počev od MALINA, TRAVNIKA, SKVERNOG FAKULTETA TUZLA, BANJA LUKA, ŠIROKI I USKI BRIJEG……. koje se u ovoj usranoj nazovi državi smatraju legalnim. Tu je kvaka ove usrane države jer 70% uposlenika državnih i javnih poduzeća ima ete diplome.
    Nedo Bog da se tu barne….sva sranja ove države bi izašla na vidjelo. Ponavljam KUPLJENE DIPLOME su problem a ne FALSIFIKOVANE. Ovi što vladaju usranom državom BiH igraju na kartu falsifikata a to niđe veze.
    Pola državne vlasti imaju uredno plačene DIPLOME a to se haman legalizuje na ovaj način. Ne laje kera zbog sela…već radi sebe…

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here