U Tuzli promovirana knjiga “Večeras slavim Bogumile” Nedžada Latića (Foto)

0
785

U Gradskoj i univerzitetskoj biblioteci „Derviš Sušić“ večeras je upriličena prva promocija knjige memoarskog karaktera “Večeras slavim Bogumile”, autora Nedžada Latića iz Sarajeva.

Osim pisca, o knjizi su govorili promotori veteran tuzlanskog i bosansko-hercegovačkog novinarstava Ekrem Avdić i Derviš Čičko, ugledni tuzlanski intelektualac i kolumnista portala TuzlaLIVE.

Autor tvrdi da zbog korone provodi najviše vremena u svom selu, te da je promocije knjige odlučio ostaviti za bolja vremena. Ali, njegovu odluku promijenila je grupa  intelektualaca iz Tuzle koji su ga nagovorili da prihvati njihov poziv i da prva promocija knjige bude u „crvenoj“ Tuzli.

S obzirom na to da se radi o kontroverznom autoru, u smislu da je pripadao grupi koju je Alija Izetbegović predvodio u rušenju komunizma, a da danas ima status disidenta i najgorljivijeg oponenta politike Bakira Izetbegovića, druženje „uživo“ i razgovor sa Latićem bilo je vrlo interesantno.

Zbog obaveze poštivanja odluka vezanih za higijensko-epidemiološke uslove u vrijeme pandemije virusa korona, u sali Narodne i univerzitetske biblioteke “Derviš Sušić” nije bilo mjesta za veći broj posjetilaca. (tl – Foto: Darko Zabuš)

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here