U Tuzli se pojavile informacije da je voda iz česme opasna po zdravlje: Iz ViK-a negiraju pisanja po društvenim mrežama

Direktora Doma zdravlja Tuzla dr. Samira Mačković, je potvrdio da Hitna pomoć nema priliv pacijenata sa simtomima trovanja
drustvenim mrezama gradjani tuzle sire informacije o nezdravoj vodi iz cesme iz jkp vodovod i kanalizacija kazu da je sve u najboljem redu
Iz JKP Vodovod i kanalizacija Tuzla kažu da građani šire dezinformacije (Foto: Ilustracija)

U Tuzli se danas masovno širi dezinformacija da voda iz vodovoda opasna po zdravlje te da se u Službu hitne medicinske pomoći i Univerzitetki klinički centar (UKC) Tuzla javljaju ljudi sa simptomima trovanja. Iz nekoliko izvora smo saznali i da su u nekim školama u Tuzli učenicima javili da ne konzumiraju vodu iz česama.

Direktora Doma zdravlja Tuzla dr. Samira Mačković, je potvrdio za Faktor da Hitna pomoć nema priliv pacijenata sa simtomima trovanja, a kako je rekao sve je provjereno kroz protokol u ovoj Službi, u kojem nije zabilježno ništa neuobičajeno.

Direktor Vodovoda i kanalizacije (ViK) Tuzla Aid Berbić ošto je denatirao ove lažne informcije i rekao da je s vodom u Tuzli sve u redu.

– Upravo okupljam svoj tim zaposlenika da uputimo krivičnu prijavu. S Viber grupe Aktiv pedagoga TK neko je pustio lažnu informaciju da je voda opasna i da djeca na treba da piju vodu. Izazvana je panika, to je tek počelo i širi se, ne znam zašto to nekome treba. Radi se o lažnoj inforaciji voda je ispravna za piće i apsolutno sigurna – kaže Berbić za Faktor.

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *