U Tuzli, Sapni i Foči uhapšeno devet osoba zbog ratnog zločina

Pripadnici Agencije za istrage i zaštitu (SIPA) uhapsili su danas na područuju Tuzle i Sapne sedam lica zbog ratnih zločina protiv civilnog stanovništva i ratnih zarobljenika, dok su dvije osobe uhapšene u Foči.

Akcija je izvršena po naredbi Tužilaštva BiH, a u saradnji sa pripadnicima MUP-a Republike Srpske i MUP-a Tuzlanskog kantona, rekao je Srni portparol SIPA-e Luka Miladinović.

Nakon obrade u prostorijama SIPA-e ova lica će biti predata Tužilaštvu BiH. Uhapšeni Šemsudin M, Džemo G, Ćamil A, Rasim O, Ismet M, Rasim A. i Fadil M navodno se terete za zločine počinjene u periodu od 8. oktobra 1992. godine do 6. jula 1994. godine.

Povodom hapšenja osoba obuhvaćenih ovom akcijom danas u 14 sati Savez Ratnih vojnih invalida Tuzlanskog kantona će održati press konferenciju na kojoj će biti poznato više informacija.

Pripadnici Agencije za istrage i zaštitu jutros su u Foči uhapsili dva lica zbog postojanja osnova sumnje da su počinila krivična djela zločin protiv čovječnosti.

Pripadnici SIPA-e postupili su po naredbi Tužilaštva BiH, a u saradnji sa policijskim službenicima Ministarstva unutrašnjih poslovaa Republike Srpske, potvrdio je Srni portparol Sipe Luka Miladinović. (tl)

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *