U Tuzli promovisana knjiga “Upravljanje u zdravstvu”

“Upravljanje u zdravstvu” obrađuje osnovne i primjenljive principe upravljanja u zdravstvu sa aspekta zdravstvenog sistema u kojem je visok nivo zadovoljstva pacijenta krajnji cilj

2
279

U prepunoj sali hotela Mellain sinoć je upriličena promocija knjige Upravljanje u zdravstvu autora Munevere Bećarević i koautora: Nihada Mešanovića, Ervina Mujkića, Nejre Bećarević, Harisa Huseinagića i Adnana Bilića.

Knjiga “Upravljanje u zdravstvu” obrađuje osnovne i primjenljive principe upravljanja u zdravstvu sa aspekta zdravstvenog sistema u kojem je visok nivo zadovoljstva pacijenta krajnji cilj.

Knjiga govori o rizicima u zdravstvu, načinu upravljanja, minimiziranja i prevazilaženjima istih. U tom smislu najsigurniji način za postizanje istoga je standardizacija u zdravstvu te certifikacija i akreditacija, procesi koji objektiviziraju kvalitet pruženih usluga.

U svemu ovome ne treba zaboraviti i razvoj zdravstvenog sistema koji treba i mora pratiti trendove razvoja tehnologija, posebno informacionih. Informatizacija zdravstvenog sistema je garant kvaliteta u zdravstvu koja olakšava i pojednostavljuje rad uposlenima, ali takođe i približava zdravstvo korisnicima.
‘Biggest Plant on Earth’ Discovered off Australia’s Western Coast

Promotori knjige sinoć su bili: prof. dr. med. sc. Zijah Rifatbegović, prof. dr. sc. Zumreta Kušljugić i prof. dr. sc. Rudika Gmajnić.

Prof. dr. Zijah Rifatbegović je i jedan od recenzenata knjige i u svojoj recenziji on navodi da su poglavlja knjige jasno definisana i sadržajno obrađena. Jasno su definisana prava i obaveze na svim razinama organizacije sa razumljivim rasporedom i terminom angažovanosti organizacionih jedinica.

Prema njegovim navodima, autorica i saradnici, osim utemeljenih naučnih i stručnih dokaza, prezentiraju način upravljanja kao univerzalnu vrijednost i vještinu kojom se dokazuje profesionalna zrelost. Prof. dr. med. sc. Rifatbegović je također naglasio da je knjiga “Upravljanje u zdravstvu” prihvatljiva za sve nivoe medicinske, ali i pravne edukacije, kao i diplomske i postdiplomske studije.

2 Komentari

  1. …..mene zanima samo jedno poglavlje, vjerujem da Zijooha kopka ista tematika – koverte i zmatanje istih u doktorske mantile….kog’ je napravio gladan penis, ni u dzenetu nece biti sit….

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here