U Tuzli promocija knjige “‘Crnci’ iz FIS-a” Branka Tomića

Tokom promocije očekuje se video uključenje nekada jednog od najboljih svjetskih gimnastičara, Miroslava Cerara, iz Ljubljane

0
120

Idućeg četvrtka, 23. septembra, u Tuzli će biti upriličena promocija knjige ‘Crnci’ iz FIS-a novinara i publiciste Branka Tomića.
Kako je napisano u kratkoj recenziji Ibrahima Osmanpašića, “knjiga Branka Tomića, ’Crnci’iz FIS-a, dokumentováno osvjetljava u širem kontekstu vrhunski uspjeh bosanskohercegovačke gimnastike koja se okitila lovorikama sa najvećih svjetskih takmičenja. U užem smislu, detaljno prezentira razvitak pojedinačnih uspjeha najistaknutijih gimnastičara koji su obilježili jedno sportsko vrijeme i ispisali zlatnim slovima historiju bh. gimnastike i sporta općenito – čime je domaća sportska biblioteka obogaćena značajnim djelom koje ima evidentnu naučnu i edukativnu dimenziju, te motivirajuće ozračje za buduće gimnastičarske generacije”.

Prema riječima jednog od promotova, Almira Atikovića, tokom promocije očekuje se video uključenje nekada jednog od najboljih svjetskih gimnastičara, Miroslava Cerara, iz Ljubljane, koji je izrazio želju da pozdravi sve goste, jer je lošeg zdravlja pa neće doći u Tuzlu.

Uz Atikovića, promotori knjige su Božidar Rafajlović i Fadil Nadarević.

Ovaj događaj održat će se u amfiteatru Fakulteta za sport i tjelesni odgoj u Tuzli s početkom u 18 sati. (tl)

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here