U Tuzli preminuo Krunoslav Kruno Vučijević

0
354

Otišao je iz naših redova još jedan poznati, svima dragi i omiljeni građanin, Krečanin i Tuzlak, Krunoslav Kruno Vučijević.

Igrom sudbine, 28. decembra 2021. godine napunio je 79. godina, ali je jučer zbog problema s plućima smješten u bolnicu, gdje je jutros otišao u neki bolji svijet.

Kruno Vučijević je u Tuzli završio Mašinski školu, a kao vrstan “majstor zanata”, bio je veoma tražen, pa je radno iskustvo sticao u TTU, Remontu i Heliosu u Banovićima, Umelu, da bi potom otišao u Njemačku, odakle se vratio u Tuzlu, gdje je proveo ostatak života.

Bio je veoma aktivan u Udruženju građana “Kreka”, obnašao je i dužnost predsjednika Organizacionog odbora tradicionalnih susreta Krečana, na sebi svojstven način dao je veliki doprinos afirmaciji ove tradicionalne manifestacije.

Bio je dobar organizator, divan čovjek, prijatelj, komšija, jednako kao i svi iz njegove obitelji.

Posljednji ispraćaj preminulog Krunoslava Vučijevića obavit će se u ponedjeljak, 3. januara 2022. godine, u vremenu od 13 do 13:30 sati ispred Komemorativnog centra u Tuzli, dok je ukop zakazan na Rimokatoličkom groblju Borić, također u Tuzli.

Uime stranice portala TuzlaLIVE obitelji Vučijević i rodbini upućujemo iskrenu sućut. (k)

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here