U Tuzli održana komemoracija u povodu smrti Mihajla Mikija Vukovića (Foto)

U povodu smrti poznatog košarkaškog trenera Mihajla Mikija Vukovića (76), u sali narodnog pozorišta u Tuzli održana je komemoracija u organizaciji KK Jedinstvo Dženex.

Iz razumljivih razloga, danas nije prisistvovao niko od članova uže obitelji Vuković. U publici su, međutim, bili prijatelji, neke suigračice i saradnici Mikija Vukovića iz zlatne ere Jedinstva Aide, prvaka Evrope iz 1989. godine, među kojima i Zdravko Dugonjić, Mara Lakić Brčaninović, Jadranka Savić Omerović, Nijaz Suljkić, Alija Biberović, Mirsad Đonlagić, Bahrija Tanović, Radmir Žilić, Raza Mujanović, Zijad Salković i drugi.

U holu Narodnog pozorišta otvorena je knjiga žalosti u koju su se rijetki prisutni mogli upisati i izraziti svoje mišljenje o velikom čovjeku i treneru.

Preminuli Vuković kremiran je u ponedjeljak u Valenciji, a urna s pepelom bit će položena u porodičnu grobnicu u Kraljevu, kad se za to steknu okolnosti.

O liku i djelu Vukovića, najuspješnijeg trenera u povijesti Valencije Basketa, te trenera pvakinja Evrope Jedinstva Aide, već smo dovoljno pisali ovih dana, a atmosferu sa današnje komemoracije pogledajte u fotografijama Darka Zabuša. (tl)

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *