U Tuzli neurološki susreti “Novosti u neurologiji”

Petnaesti tuzlanski neurološki susreti na temu “Novosti u neurologiji” bit će održani 20. i 21. aprila 2024. godine, u Hotelu Salis, u Tuzli. Cilj organizovanja susreta je u prvom redu edukacija, a potom i razmjena mišljenja i iskustava o različitim temama u oblasti neurologije. Tuzlanski neurološki susreti okupljaju eminentne stručnjake u oblasti neurologije iz zemalja u regiji i naravno veliki broj učesnika iz svih centara u BiH.

Organizator 15. tuzlanskih neuroloških susreta su Klinika za neurologiju UKC Tuzla i Udruženja neurologa Tuzlanskog kantona.

U cilju informisanja javnosti o edukativnom događaju i temama o kojima će govoriti uvaženi stručnjaci, danas je na Klinici za neurologiju UKC Tuzla održana konferencija za novinare.

Tom prilikom prof. dr. med. sc. Aida Šehanović, načelnica Klinike za neurologiju, rekla je da su posljednji Tuzlanski neurološki susreti održani davne 2019.godine. “Zbog uslova pandemije i otežanog rada nismo se uspijeli okupiti ranije. Delegiranjem teme ovogodišnjih susreta “Novosti u neurologiji” ima za cilj sažeti napore u unapređenju neurološke znanosti u propuštenim godinama naših okupljanja”, istakla je prof. dr. Šehanović.

Novinarima su se obratili i prof. dr. med. sc. Mirjana Vidović, predsjednica Udruženja neurologa TK, prof. dr. med. sc. Omer Ć. Ibrahimagić, podpredsjednik Udruženja neurologa TK, dr. Leila Avdić, sekretar Udruženja neurologa TK i Nermin Mešić, glavni medicinar Klinike za neurologiju. koji su govorili o značaju kontinuirane edukacije koja u konačnici ima za cilj doprinos razvoju i unapređenju struke u oblasti neurologije.

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *