U tuzlanskom naselju Dokanj poginuo 30-godišnji radnik iz Zavidovića

Po naredbi tužioca, tijelo smrtno stradalog radnika prevezeno je u Komemorativni centar Tuzla radi obdukcije
poginuo radnik nakon pada sa krova hale u izgradnji u tuzlanskom naselju dokanj
(Radnik je poginuo prilikom pada sa krova hale u izgradnji – Foto: Ilustracija)

Tridesetrogodišnji S.M. iz Zavidovića poginuo je prilikom pada sa krova hale u izgradnju u naselju Dokanj kod Tuzle.

Policijskoj stanici Istok PU Tuzla u ponedjeljak u 15:40 sati prijavljeno je da je u naselju Dokanj sa objekta u izgradnji pao radnik. Izlaskom na mjesto događaja policijskih službenika, potvrđeni su navodi prijave, te je utvrđeno da je jedan od radnika prilikom izvođenja radova na krovu hale u izgradnji pao na tlo. Dežurni ljekar Službe hitne medicinske pomoći Tuzla je na mjestu događaja konstatovao  smrt, prenosi RTV Slon.

O događaju je obaviješten dežurni tužilac, koji je izašao na mjesto događaja, rukovodio uviđajem, dok su uviđaj izvršili uviđajna ekipa OKP PU Tuzla, kao i vještak zaštite na radu. Po naredbi tužioca, tijelo smrtno stradalog radnika prevezeno je u Komemorativni centar Tuzla radi obdukcije i preduzimaju se dalje mjere i radnje prema uputama postupajućeg tužioca, navode iz Uprave policije MUP-a TK.

”Uviđaj u Doknju je obavila dežurna tužiteljica u saradnji sa istražiteljima OKP PU Tuzla. Na terenu je bio i vještak zaštite na radu, kao i inspektori iz Kantonalne uprave za inspekcijske poslove. Prema za sada utvrđenim informacijama, radnik jedne građevinske firme iz Zavidovića S.M. (rođen 1991. godine iz Zavidovića) je pao sa visine od oko 11 metara prilikom izvođenja radova na hali u izgradnji u Doknju. Dežurna tužiteljica je izdala naredbu za obdukciju tijela kako bi se utvrdili tačni uzroci smrti. Poduzimaju se sve potrebne  istražne radnje u cilju utvrđivanja okolnosti vezanih za ovaj događaj. Tužilaštvu će istražitelji PU Tuzla i vještak dostaviti izvještaje i prateće materijalne dokaze”, kažu iz Tužilaštva TK. (tl)

Podijeli

One comment

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *