U Tuzlanskom kantonu osigurano 7 miliona KM za sanaciju puteva

Direkcija za regionalne puteve Tuzlanskog kantona (TK), kada je riječ o prošloj godini, zabilježila je dobre rezultate.

Putevi su se gradili u Gradačcu, Teočaku, Živinicama, Sapni, Čeliću, Banovićima, Kalesiji.

Radovi na rekonstrukciji puteva, sanaciji klizišta i putnoj signalizaciji se nastavljaju, a za te namjene, kako ističe direktor Direkcije za regionalne puteve TK Zijad Omerčić, osigurano je nešto više od 7 miliona KM.

U decembru prošle godine građevinska mehanizacija je od centra Srnica Donjih stigla do granice Gradačca i Gračanice u Srnicama Gornjim, čime je dionica ovog frekventnog regionalnog puta završena.

Ostalo je da se tokom godine dovrši 1.110 metara ovog puta, a vrijednost ovih radova je procijenjena na milion maraka.

“Danas, ko god svojim vozilom prođe ovom dionicom, može se uvjeriti da je ona bila zahtjevna, ali su radovi izuzetno kvalitetno urađeni i mi smo ponosni na to. Ove godine mehanizacija prelazi granicu između Gradačca i Gračanice u namjeri da saniramo dionicu dužine 550 metara u naselju Doborovci. Sanirana je i dionica puta R-461-A u Orahovici Gornjoj u dužini od 400 metara. Istovremeno, kada je područje Gračanice u pitanju, pri kraju je izrada glavnog projekta za sanaciju dionice regionalnog puta Pašalići – Bukva u dužini od 5,5 kilometara. Radovi će, najvjerovatnije, početi 2023. godine.”, kaže Omerčić.

(akta.ba)

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *