U Tuzlanskom kantonu nema oboljelih od koronavirusa

Kada govorimo o testiranjima na koronavirus u TK-u, do danas su testirane 64 osobe. Svi testovi su bili negativni. Tri osobe koje su testirane iz Orašja i jedna osoba iz Brčko Distrikta su također bili negativni na koronavirus – izjavila je danas ministrica zdravstva u Vladi Tuzlanskog kantona Dajana Čolić.

U Tuzlanskom kantonu započela je i nova serija testiranja, a u izolaciji se trenutno nalazi 4.314 osoba, a broj tih osoba će, kaže Čolić, nastaviti rasti.

-Imamo veliki broj osoba koje su deportovane iz zemalja zapadne Evrope. Ti ljudi se vraćaju svojim kućama i svi oni će biti smješteni u kućnu izolaciju. Sve mjere koje donosimo, donosimo ih s ciljem prevencije i mogućeg širenja bolesti. Kada govorimo o mjeri zabrane kretanja djeci i starijima od 65 godina, ovi stariji su najosjetljivija kategorija, a djeca su izložena stalnim kontaktima i glavni su prenosioci virusa – ističe ministrica Čolić.

U Tuzlanskom kantonu svakodnevno zasjedaju krizni štabovi kako bi se pratilo stanje o broju oboljelih i donijele mjere koje će pomoći građanima da ne budu dio statistike koja nije nimalo optimistična.

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *