U travničkom naselju Vrelo izvršena akcija MUP-a i PS Travnik

policija je pronašla i fantomku te krivotvorene isprave na ime E.B., kao i druge predmete koji se mogu dovesti u vezu s izvršenjem raznih oblika kaznenih djela

Pronađena materija za koju se sumnja da su opojne droge kokain i cannabis Foto:MUP SBK

Travnička policija pronašla je prilikom pretresa vozila Škoda te vozača E.B. i suvozača H.Z., obojica iz Bihaća, oko 5 kg bijele praškaste materije za koju se sumnja da je opojna droga speed.

Osim toga, pronađena je i određena količina materija za koju se sumnja da su opojne droge kokain i cannabis, novac u iznosu 2600 maraka, fantomku, krivotvorene isprave na ime E.B., kao i druge predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem raznih oblika kaznenih djela.

Kako su objavili iz MUP-a SBK, poduzimajući kontinuirane planske aktivnosti koje su usmjerene na sprečavanje i suzbijanje kaznenih djela iz oblasti zloupotrebe opojnih droga, tijekom proteklog vikenda policijski službenici Sektora kriminalističke policije MUP-a i PS Travnik uspješno su realizirali su još jednu akciju.

Akcija je izvedena u suradnji s nadležnim Kantonalnim tužiteljstvom, a na osnovu naredbe Općinskog suda Travnik u mjestu Vrelo, općina Travnik izvršen je pretres putničkog motornog vozila marke Škoda, kao i vozača E.B. rođen 1991. godine i suvozača H.Z. rođen 2004. godine, obojica iz Bihaća.

Prilikom pretresa vozila pronađeno je oko 5 kg bijele praškaste materije za koju se sumnja da je opojna droga speed, određene količine materije za koje se sumnja da su opojne droge kokain i cannabis i novac u iznosu 2600 KM.

Uz to, policija je pronašla i fantomku te krivotvorene isprave na ime E.B., kao i druge predmete koji se mogu dovesti u vezu s izvršenjem raznih oblika kaznenih djela.

U suradnji s nadležnim kantonalnim tužiteljstvom osumnjičeni su lišeni slobode i protiv njih se poduzimaju zakonom propisane mjere i radnje u vezi s kaznenim djelima “neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga” i “krivotvorenje isprave.”

Također, tijekom proteklog vikenda realizirana je još jedna akcija na području Travnika, kao i Kiseljaka, gdje su policijski službenici timova za borbu protiv zloupotrebe opojnih droga pronašli određene količine materija za koje se sumnja da su opojne droge speed i cannabis, kao i dvije tablete za koje se sumnja da su opojna droga ecstasy.

Zbog sumnje da su izvršili predmetna kaznena djela slobode su lišeni H.C. rođen 1983.godine iz Sarajeva i S.G. rođen 1978.godine iz Novog Travnika, protiv kojih se poduzimaju zakonom propisane mjere i radnje.

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *