U Teočaku otkrivena veća grupa od 18 krijumčarenih migranata

0
191
SIPA uhapsienje u TK (Foto: Ilustracija)

Na području Teočaka otkrivena je veća grupa od 18 krijumčarenih migranata afro-azijskog porijekla u okviru aktivnosti Granične policije Bosne i Hercegovine i Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA), a u koordinaciji s dežurnim tužiocem Tužilaštva BiH.

Dežurni tužilac Tužilaštva BiH dao je instrukcije policijskim službenicima da izvrše pretrese i prikupljanje dokaza u dokumentiranju ovog krivičnog djela, a osumnjičeni državljanin Pakistana bit će predati dežurnom tužiocu koji će ispitati osumnjičenog te odlučiti o daljnjim aktivnostima.

Istragom u predmetu obuhvaćen je i jedan državljanin BiH, koji je pronađen s grupom migranata.

Pronađeni ilegalni migranti, prema prikupljenim dokazima, kao i njihovim izjavama, dolaze sa područja Pakistana te će biti predati u daljnju nadležnost Službe za poslove sa strancima Bosne i Hercegovine.

Nakon ispitivanja osumnjičenog za krivično djelo krijumčarenje osoba, dežurni tužilac donijet će odluku o daljnjim aktivnostima u predmetu.

Tužilaštvo BiH, zajedno sa partnerskim institucijama i agencijama, gotovo svakodnevno realizira aktivnosti koje se odnose na procesuiranje krivičnih djela krijumčarenja migranata u gradovima i na područjima širom Bosne i Hercegovine, saopćeno je iz Tužilaštva BiH.(sb,tl)

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here