U sudaru dva voza kod Odžaka 20 povrijeđenih

"Do naleta je došlo kada je putnički voz sustigao teretnu željezničku kompoziciju i udario u zadnji vagon teretnog voza", navodi se u saopštenju
Srbija, vozovi, sudar, Odzaci
U sudaru dva voza povrijeđeno je 20 osoba (Foto: Screenshot RTS)

U mjestu Ratkovo u opštini Odžaci došlo je do željezničke nesreće, kada su se sudarili putnički i teretni voz. 

“Infrastruktura željeznica Srbije” navodi da je povrijeđeno pet osoba, dok RTS u policijskim izvorima saznaje da je oko 20 povrijeđenih. Poginulih nema.

Putnički voz je u 18.47 naletio sa zadnje strane na teretni voz na djelu pruge Odžaci – Ratkovo, saopšteno je iz “Infrastruktura željeznice Srbije”.

Do naleta je došlo kada je putnički voz sustigao teretnu željezničku kompoziciju i udario u zadnji vagon teretnog voza“, navodi se u saopštenju.

Kako RTS navodi, prilikom sudara putnički voz je izletio iz šina, prenose Vijesti.ba..

“Infrastruktura željeznice Srbije” saopštava da su oba voza saobraćala iz Novog Sada ka Bogojevu.

To preduzeće navodi da je povrijeđeno pet osoba – četiri putnika i mašinovođa kojem je povrijeđeno rame. S druge strane, RTS u policiji saznaje da u nesreći ima oko 20 povrijeđenih. Svi su zadobili lakše povrede i prevezeni u dom zdravlja “Odžaci” i bolnicu u Somboru.

Jedan od putnika Ognjen Sovilj, koji je primljen u somborsku bolnicu, kaže da je u trenutku kada je došlo do sudara ustao po torbu.

Vozač je krenuo naglo da koči… Poslije sudara sam malo poletio, onda sam se srušio i bio na podu. Vrat ne smijem da pomjeram baš puno i noga mi je otekla, koljeno. I dalje nije utvrđeno šta je sve, možda je došlo do preloma noge“, rekao je Sovilj.

Iz “Infrastruktura željeznica Srbije” navode da je uzrok nesreće ljudski faktor.

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *