U srijedu počinje II. festival klasične glazbe ‘Franjo Bosanac’

I ove godine odlučili smo koncerte pokloniti tuzlanskoj publici i vjernim ljubiteljima klasike, stoga je ulaz na festival slobodan, dobro nam došli! - poručili su organizatori Festivala

Svečano otvorenje II. festivala klasične glazbe Franciscus Bossinensis (Franjo Bosanac) bit će upriličeno u srijedu 5. lipnja/juna s početkom u 19,00 sati u Hrvatskom kulturnom centru sv. Franjo u Tuzli, a u organizaciji Hrvatskog kulturnog društva Napredak – Glavna podružnica Tuzla i Franjevačkog samostana u Tuzli. 

U prvoj večeri festivala ugostiti ćemo Sarajevske akordeoniste na čelu sa harmonikašem Azmirom Halilovićem koji je pored solističkih nastupa i nagrada bio član kvinteta harmonika Klaster i kamernog sastava Inat Trio sa kojim je aktivno nastupao i osvojio brojna priznanja i nagrade. Od 2022. godine zaposlen je kao asistent na Muzičkoj akademiji Univerziteta u Sarajevu, na Odsjeku za duvačke instrumente i harmoniku, smjer harmonika.

U drugoj večeri ćemo ugostiti opernu divu Sanju Kerkez, koja nam stiže u pratnji sa pijanisticom Nevenom Živković iz Beograda, sjajno veče klasike nas očekuje..

U trećoj završnoj večeri ugostiti ćemo divan kvartet iz Ansambla Oktos, u sastavu Ivana Vukojević – flauta, Martin Krpan – violina, Iva Ilakovac – violončelo, Domagoj Gušćić – klavir

I ove godine odlučili smo koncerte pokloniti tuzlanskoj publici i vjernim ljubiteljima klasike, stoga je ulaz na festival slobodan, dobro nam došli! – poručili su organizatori Festivala. (tl)

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *