U Srbiji zabranjeno kretanje od subote u 13 do ponedjeljka u 5 sati

0
108

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić prenio je večeras, nakon zajedničke sjednice dva krizna štaba, da su donesene nove mjere, prije svega, zabrana kretanja od subote u 13 sati do ponedeljka u 5 ujutro, te zabrana okupljanja više od dvije osobe.

Treća mjera nije restriktivna, odnosno, omogućeno je vlasnicima da prošetaju kućne ljubimce od 23 sata do jedan iza ponoći.

Vučić je, na konferenciji za medije, istakao da su vikendi uvijek pravili najveće probleme, zbog čega je usvojena mjera policijskog sata između 13.00 u subotu do 05.00 sati ujutro u ponedjeljak, javlja Tanjug.

Ukazao je da se ostavlja dovoljno vremena građanima da kupe sve što im treba za vikend, a onda da sjede u kućama.

To jedino, kako je dodao, neće važiti za penzionere, koji će i dalje imati mogućnost da nedjeljom od 4 do 7 ujutro obavljaju kupovinu.

Ključna mjera, kako je objasnio, je da već od večeras, pošto će vlada donijeti tu odluku i objaviti u Službenom glasniku, ne može više od dvoje ljudi da se okupi na jednom mjestu.

Treća mjera je, kako je podvukao, olakšavajuća, ali važi tek od subote uveče. Vlasnici kućnih ljubimaca moći će od 23 do 1 sat u rasponu od 200 metara od svog mjesta stanovanja da ih prošetaju.

“To je u to doba jer želimo da ih destimulišemo da se okupljaju. Razumijemo potrebe i kućnih ljubimaca i onih koji vode o njima računa, ali želimo i da izbjegnemo širenje zaraze”, podvukao je Vučić. (T, tl)

Download PDF

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here